TM BYGGSERVICE

Ingen köksrenovering i Göteborg är för eller för liten för oss

Vi på TM Byggservice kan hjälpa dig med bygg- och renoveringsprojekt av olika slag. Vi specialiserar oss bland annat på renoveringar av kök och badrum. När du planerar att genomföra en köksrenovering i Göteborg kan du med fördel kontakta oss för att diskutera ditt projekt och dina behov.

Vi renoverar kök i alla storlekar och anpassar omfattningen av renoveringen utifrån den budget som du har satt för ändamålet. Oavsett om du har tänkt bygga upp ett helt nytt kök från grunden eller renovera det befintliga köket i din bostad kan vi hjälpa dig med detta. Vi fräschar upp utseendet på det gamla köket genom att utföra renoveringen utifrån dina önskemål och preferenser. Du kan därmed lita på att du blir 100 % nöjd med slutresultatet!

Utifrån dina önskemål och din budget kan vi hjälpa dig att skapa ett kök med antingen ett klassiskt eller modernt utseende. Vi kan även hjälpa dig med kreativa lösningar och idéer för att sätta samman ett kök vars inredning hänger ihop på ett perfekt sätt och där de olika detaljerna kompletterar varandra väldigt väl. Alla kök är trots allt unika och därför kan ibland en väldigt specifik vision krävas. Tillåt oss därför att hjälpa dig med din köksrenovering i Göteborg – Kontakta oss redan idag!

badrumsrenovering Göteborg

TM BYGGSERVICE

Vi använder oss av högkvalitativa material för bästa möjliga resultat.

När vi renoverar ditt kök använder vi oss såklart av material som håller en hög kvalitet. Detta gör vi för att säkerställa att slutresultatet av renoveringen blir bästa möjliga. Vi kan bland annat hjälpa dig att göra fint i köket med nya produkter inom följande kategorier:

Köksskåp – När det kommer till köksskåp och skåpluckor finns det många olika material att välja mellan som alla håller en hög kvalitet. Du kan till exempel välja att satsa på lite mer gammaldags skåp och skåpsluckor eller istället välja en mer modern stil. Oavsett vilka materialval du gör och vilka önskemål du har hjälper vi dig att hitta den perfekta designen.

Köksbänkskivor – Du kanske vill ha nya bänkskivor till köket och önskar att bänkskivorna är i trä, granit, marmor eller laminat? Även när det kommer till köksbänkskivor är vi flexibla i våra materialval och lyssnar gärna in dina önskemål och preferenser. Du kan med fördel bolla dina idéer med oss eller så kan vi ge dig förslag på material utifrån vår vision för ditt kök. Det är också möjligt att kombinera olika material, såsom natursten och trä, för att ge ditt kök bänkskivor i olika stilar och med olika egenskaper.

Kakel till köket – När du lagar mat, äter middag eller bara umgås i köket vill du förstås att även väggarna ska vara vackra. I samband med din kommande köksrenovering i Göteborg kan du därför välja att smycka ut väggarna i ditt kök med ett snyggt kakel. Kanske vill du sätta upp keramiska kakelplattor på köksväggarna, eller varför inte moderna kakelplattor i stål eller glas?! Vi kan hjälpa dig att hitta det perfekta kaklet till just ditt kök och säkerställa att dessa har ett utseende som passar väl in med den övriga inredningen i köket.

Vitvaror – De vitvaror som du sätter in i ditt nyrenoverade kök måste såklart först och främst vara funktionella. Men det är samtidigt viktigt att de också passar väl in med den övriga köksinredningen för att inte sticka ut alltför mycket. I bästa fall smälter de helt sömlöst in och ger en känsla av att de är som skapta för rummet. Så i samband med renoveringen av ditt kök kan du välja att sätta in kylskåp, frysskåp, ugn och andra vitvaror. Dessa bör då komplettera din valda design och samtidigt tjäna dig väl under många år framöver.

Vi på TM Byggservice tar stor stolthet i vårt arbete och levererar därför köksrenoveringar som håller allra högsta kvalitet. Detta för att du som kund ska bli nöjd och få mycket glädje av ditt nyrenoverade kök.

TM BYGGSERVICE

Så utför vi en köksrenovering steg för steg.

När du anlitar oss för din köksrenovering i Göteborg följer vi allt som oftast en specifik process. Denna hjälper oss att strömlinjeforma din vision, införliva de element som du efterfrågar samt skapa en design som motsvarar ditt behov. Det är nämligen viktigt att renoveringen av köket ger ett slutresultat som är såväl praktiskt och funktionellt som estetiskt tilltalande. Därför brukar vi renovera kök på följande sätt:

1. Inledande konsultation

Till att börja med träffar vi dig för att ta reda på hur du föreställer dig att ditt kök ska renoveras. Vi diskuterar ditt projekt för att bland annat ta reda på vilka stilar och färger du gillar, vad du vill åstadkomma med renoveringen och vilken budget du har för projektet. Även det sätt på vilket du använder ditt kök och flera andra aspekter tas också i beaktande. Efter att ha diskuterat detta med dig bollar vi lite idéer och tankar om projektet tills vi tillsammans bestämmer oss för ett övergripande tema för ditt nya kök.

2. Måttagning

Efter att vi har kommit överens om den övergripande designen av det nya köket går vi vidare till nästa steg i processen. Det är nu dags för måttagning, d.v.s. vi tar mått på utrymmet om och om igen för att säkerställa att de mått som vi tar är helt korrekta. Vi mäter bland annat upp den tilltänkta storleken för allt från köksskåp och eventuella köksöar till kakel, vitvaror m.m. Allt som är tänkt att sättas in i köket mäts upp. Detta för att vi sedan ska kunna placera ut dessa på ett optimalt sätt och därigenom göra det enklare för dig att använda köket.

3. Planering av layouten

När måtten har tagits kan vi sedan börja skissa på den slutgiltiga layouten för ditt kök. Detta utifrån de begränsningar som utrymmet i köket medför samt med din vision för köksrenoveringen i åtanke. Din input och feedback är förstås väldigt viktig då det i slutändan endast är du själv som vet exakt hur du har tänkt använda ditt kök.

4. Finslipning av planen

Nu när layouten och den övergripande designen har fastställts är det dags att finslipa planen in i minsta detalj. Vi går nu igenom de olika små detaljerna med dig och vägleder dig igenom denna finkänsliga process. Tillsammans tar vi bland annat reda på vilka detaljer som bäst kompletterar det övergripande utseendet och känslan i ditt nya kök. Vi syftar då på allt från accentfärger och handtag på köksluckorna till stilen på vattenkranen, vilken belysning som ska användas och mycket mer. Dessa små detaljer spelar trots allt en viktig roll för att verkligen sätta kronan på verket.

Det ska vara lätt för dig att laga mat och diska i köket. Samtidigt ska ditt kök även vara en trygg plats att vistas på för hela din familj, inklusive eventuella barn och husdjur. Därför bör du ta hjälp av oss på TM Byggservice när du vill utföra en köksrenovering i Göteborg. Vi har stor erfarenhet och kunskap av att renovera kök i Göteborgsområdet och ser fram emot att få förverkliga ditt drömkök!

Att renovera kök och badrum samtidigt kan vara en bra idé

Inför din planerade köksrenovering i Göteborg har du många bollar i luften samtidigt och även flera viktiga beslut att fatta. Ett av dessa är huruvida du ska välja att renovera köket och badrummet samtidigt. Ofta kan detta faktiskt vara en bra idé att göra – låt oss förklara varför!

Utöver köksrenoveringar utför vi även badrumsrenoveringar i Göteborg. Du kan med andra ord anlita oss när du vill renovera kök och badrum samtidigt utan att behöva koppla in ytterligare hantverkare. Men vilka är då fördelarna med att göra detta, kanske du undrar? Det finns flera fördelar med detta upplägg:

Det är mer kostnadseffektivt – En renovering kostar som bekant en ansenlig summa pengar. Många företag tar dessutom mer betalt för ett mindre jobb än vad det skulle kosta dig att få ett större eller mer komplext arbete utfört. Eftersom vi ändå utför bägge dessa typer av renoveringar kan vi ofta minska materialkostnaderna och arbetskostnaden genom att ta oss an bägge projekten på en och samma gång. Därmed är denna lösning ofta mer kostnadseffektiv för dig som kund.

Det är mer tidseffektivt – Utöver att det vanligtvis finns kostnadsbesparingar med att utföra en badrumsrenovering och en köksrenovering samtidigt finns det även påtagliga tidsbesparingar. Att uppgradera bägge utrymmena på en och samma gång är förstås lite mer komplext. Men vi hjälper dig att planera renoveringarna på ett bra sätt och kan därigenom spara dig en hel del tid.

Du får en mer sammanhängande design – När du väljer att renovera kök och badrum samtidigt kan du få en mer sammanhängande design i dessa bägge rum. Detta jämfört med att utföra en renovering i köket respektive badrummet vid två separata tillfällen. Det är fördelaktigt att använda en design som är unik för respektive rum men ändå sammanhängande. Detta kan bland annat åstadkommas genom att man använder vissa element eller färger i båda rummen.

Det finns även fler synergier med detta upplägg – Upplägget att renovera kök och badrum samtidigt har även fler synergier än dem som vi hittills har berört. Till exempel kan inredningen i de båda rummen rivas på en och samma gång. Därmed behöver också endast en bortforsling av den tidigare köks- och badrumsinredningen göras. Så det finns alltså flera synergier med att utföra bägge projekten på en och samma gång.

TM BYGGSERVICE

Vanliga frågor om köksrenoveringar

Är du sugen på att renovera ditt kök? Om så är fallet har du säkert många frågor som du önskar få svar på. För att få just dina frågor besvarade rekommenderar vi att du kontaktar oss direkt. Nedan besvarar vi dock några av de vanligaste frågorna som vi ofta får från våra kunder!

Hur mycket kostar en köksrenovering i Göteborg?

Det är svårt att säga en exakt genomsnittlig kostnad för en köksrenovering då flera faktorer påverkar priset. Generellt sett kostar det omkring 100 000-150 000 kr att renovera ett kök. Priset inkluderar då byte av bänkskivor, köksskåp och diskho.

Hur billigt kan man renovera ett kök?

Renoveringen av köket kan i princip göras hur billig som helst om du har en begränsad budget. Du kanske bara vill måla om köksluckorna, byta beslag på köksluckorna och sätta upp kakel ovanför diskbänken? Då kommer du undan med en mindre budget.

Hur lång tid tar en köksrenovering?

Hur lång tid det tar att renovera köket beror helt och hållet på vilket arbete som ska utföras. En typisk köksrenovering i Göteborg tar ofta cirka 4-8 veckor men det varierar utifrån omfattningen av renoveringen. Kontakta oss för en tidsuppskattning!

Kan en köksrenovering ge en värdeökning på min bostad?

Ja, vanligtvis ger en köksrenovering en värdeökning på din bostad. Exakt hur stor denna värdehöjning är beror på flera olika faktorer, såsom värdet före renoveringen och omfattningen av densamma. Även kvaliteten på det utförda arbetet har betydelse.

Hur ofta bör jag renovera mitt kök?

Man brukar säga att köksinredning såsom bänkskivor och köksluckor håller i upp till 30 år. Vitvarorna brukar dock behöva bytas ut efter ungefär 10-15 år. Men du kan såklart renovera ditt kök oftare än så om du känner att det behöver uppdateras.

När ska man renovera sitt kök?

Det finns inga specifika regler som bestämmer när ett kök ska renoveras eller ej. Det kan istället vara en bra idé att fatta detta beslut utifrån hur omfattande slitaget i köket är. Om köket känns gammalt, tråkigt och slitet kan det behöva renoveras.

Vad ingår i en köksrenovering?

Exakt vilka tjänster som ingår i en köksrenovering beror helt och hållet på dina önskemål. Vi kan till exempel göra en lite mindre omfattande renovering av ditt kök eller utföra en totalrenovering. Kontakta oss för att diskutera ditt specifika behov!

I vilken ordning bör man renovera ett kök?

I vilken ordning en köksrenovering bör utföras beror på vad som ska göras. Det första steget är att riva ut det som ska bytas ut. Sedan renoveras köket utifrån dina önskemål och din vision. Belysningen brukar vara bland det sista som kopplas in.

Kontakta oss

Önskar du hjälp med en köksrenovering? Då är du välkommen att kontakta oss på TM Byggservice för att diskutera ditt projekt och för att få en prisuppskattning på arbetet. Vi finns givetvis här för att svara på eventuella frågor, komma med tips och ge förslag för att renoveringen ska passa dina behov.

&

TM Byggservice

Besöksadress

Nellickevägen 22
412 63 Mölndal